mail: jeanette.harstedt@gmail.com

IBK - FBC Lerum
2023-12-01 15:46

Lördagen 18 november möter vi Lerum hemma i Torpa.

Lerum börjar bra och rullar runt bollen. Vi startar på halva plan och är lite passiva. Dom  tar ledningen (03:14) 0-1. Vi kommer igång och kliver upp lite i banan och kvitterar (07:28) 1-1 Rebecca Skogsén, ass Ella Sjöberg.

Vi pressar på fullt över hela planen och vi vinner mycket boll i anfallszon. Vi håller bra tryck hela perioden och vi drar ifrån med ledningen. Andra perioden slutar 9-2.

(14:32) 9-2 Emily Johnsson, ass Rebecca Skogsén

Vi fortsätter pressa högt hela sista perioden. Detta ger utdelning. Vi försöker spela av och rullar bollen ordentligt. Det blir en del fram och tillbaka då Lerum försöker kontra och kvittera. Vi håller undan bra och gör två ytterligare mål samt håller nollan sista perioden.

(04:18) 10-2 Johanna Härstedt

(10:53) 11-2 Tilda Westerlund, ass Rebecca Skogsén

Otroligt stark laginsats, kul för Tilda med första målet i IBK.

Seriepremiär hemma
2023-10-10 14:33

Vi startar matchen lite på hälarna och släpper in två snabba mål de första fem minutrarna. Efter 10 minuter börjar vi få igång spelet.

Första perioden slutar 0-2
(00:14) 0-1
(03:53) 0-2

Andra perioden startar bra, vi pressar högt och vinner mycket boll i offensiven. Vi skapar många lägen och har bra tryck.

Andra perioden slutar 2-3
(02:40) Emily Johnsson, ass Johanna Härstedt
(05:02) Evelina Wikensten, ass Emily Johnsson

Vi kvitterar två gånger i andra perioden och krigar på. Kungälv var tuffa och rutinerade. Vi får ett powerplay som tyvärr ej gav utdelning. I slutet av matchen är vi bollförande och tar ledningen (18:56) Carolina Klockare Gullejsö och slutligen vinner matchen.

En riktig kämparinsats av hela laget, med otroligt bra energi och pepp.

Matchens lirare blev ingen mindre än vår CAP Johanna Härstedt.

Seriepremiär
2023-10-03 14:54

I första matchen för säsongen mötte vi Landvetter borta.

Efter första perioden visar tavlan 2-4. (06:35) 1-1 Amanda Rohdin, ass Ella Sjöberg (10:04) 2-3 Ella Sjöberg, ass Mathilda Pettersson
Landvetter hade en ung och skicklig trupp och vi hade lite svårt att komma upp i tempo. Vi spelar av ett stabilt boxplay.
Andra perioden speglas av två powerplay, tyvärr utan utdelning. Resultat 2-5.
Första delen utav sista perioden ökar Landvetter ledningen. Efter en räddad straff och ytterligare ett powerplay så tar vi oss in i matchen lite mer. Slutresultat: 4-811:01 (3-8) Johanna Härstedt14:26 (4-8) Ella Sjöberg, ass Carolina Klockare Gullesjö
Vi tar nya tag i veckan och fortsätter testa lite olika försvarspel. Vi vill även utmärka en extra guldstjärna till Ella som gör en otrolig insats i sin första seriematch med IBK.