SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Innebandyklubben Göteborg

Bli medlem i Innebandyklubben Göteborg
Bli medlem!
Seriefinal i damer division 3!
2023-03-26 15:21

Måndagskvällen bjuder på högdramatik i Torpahallen då föreningens seniorsektion kan säkra sin andra serieseger denna säsong!

 

Denna gången är det våra damer i division 3 som tar emot tabelltvåan Landvetter Wings i en direkt avgörande match om seriesegern.

 

Göteborg och Landvetter har varit seriens dominanter under säsongen och bägge lagen står inför slutomgången på 45 poäng vardera, där Göteborgs imponerande målskillnad är vad som håller tag i förstaplatsen för tillfället.


Seger eller oavgjort gör att seriesegern och uppflyttning till division 2 tillfaller Göteborg, så stötta damerna på plats imorgon, 19:00 i Torpahallen!

Uppdatering kring seniorlagen.
2023-03-16 09:09

Säsongen för våra seniorlag är över. Våra damer klarade av sin tuffa uppgift och lyckades bibehålla sin Allsvenska status. Vi har slagit storsatsade Partille två gånger och slog seriesegraren i den västra serien, Västerås, som en av deras två förluster under säsongen. I säsongen sista match som förvisso inte gällde mer än placering pressade vi södras seriesegrare, Jönköping, hela vägen, tyvärr lyckades de peta in 7-6 med bara 4 sekunder kvar av matchen. En stor eloge till både spelare och tränare för en fint genomförd säsong. 

 

På herrsidan blev det dessvärre en degradering. Vi hade en något orolig start inför säsongen med tränare som pga deras familjesituation (grattis till er båda!) och jobbrelaterade orsaker tyvärr var tvungna att kliva av sina uppdrag. Även tränare Andreas Pettersson valde att kliva av efter en tuff höst med många förluster. Även några tuffa skador på ledande spelare som Edvin Karlsson och Simon Vanninen har varit kännbara. Vi har spelat bra i många matcher och känner oss förtjänta av mer poäng. Men idrottens värld är tuff och med 10 stycken 1 eller 2 måls förluster får vi komma igen i Division 2 nästa säsong med återkomst till Division 1 säsongen 2024/25 som vårt absoluta mål.

 

Jobbet är redan igång kring nästa säsongs trupper.  

 

På damsidan har vi 2 spelare med avtal plus några med 1+1 avtal inför 23/24. Vi för en även positiv dialog med våra nuvarande tränare.

 

På herrsidan har vi lotsat in några av våra yngre spelare i truppen, noterbart är att både Eskil Björklund Greter, född 2005, och Aksel Johnson Viir, född 2004, gjort sina första senior mål. 

 

Följande spelare är under avtal;

 

  • Martinus Martinsson (nytecknat 2-års avtal)
  • Alexander Olofsson
  • Edvin Karlsson
  • Calle Härstedt
  • Adam Thyselius

 

Vi har även några spelare med 1+1 avtal.

 

Vi har ett antal avtal till som är påskrivna som vi kommer avslöja under närmaste veckorna.

 

Vi för även på herrsidan en positiv dialog med våra nuvarande tränare, där vi i stort bara saknar namnteckning.

 

Vi ber att få tacka Markus Janson som har aviserat till oss att han avser att fortsätta i en Division 1 klubb nästa säsong.

 

Jonathan Vikberg som är under avtal kommer studera utomlands nästa år och kommer därmed inte medverka under kommande säsong.

 

Vi ber att få återkomma inom kort med uppdateringar kring trupperna.

 

Pär Larsson

Matchdag!
2023-03-11 07:00

Säsongens sista matchdag för våra representationslag är här!

Utdelning av Elias Johannessons minnesstipendium.
2023-03-07 09:34
Från vänster: Vanessa Johannesson, Eskil Björklund Greter, Joel Darelid och Pär Larsson.

Under lördagens dubbelevent i Lundenhallen delades Elias Johannessons minnesstipendium ut.

 

Årets stipendiater är Eskil Björklund Greter och Joel Darelid som båda tilldelas stipendiumet med följande motiveringar:

 

"Eskil Björklund Greter började som tränare i föreningens Innebandyskola/dagis. Idag är han den tränare som har störst ansvar nere på plan i samma verksamhet, samtidigt som han inför denna säsongen börjat träna sitt första lag. Eskil visar precis som Elias Johannesson ett stort engagemang för sin roll som tränare och förebild för sina spelare"

 

"Joel Darelid började som tränare i föreningens Innebandyskola/dagis. Sedan dess har han fått ett större ansvar inom samma verksamhet och har inför den här säsongen börjat träna sitt första lag. Joel har likt Elias Johannesson en passion och ett driv att hela tiden utvecklas och utveckla våra spelare i föreningen. Joel är en bra förebild både för sina egna spelare och andra unga ledare i föreningen".

 

Stipendiumet delades ut av Elias Johannessons syster Vanessa och IBK Göteborgs sportchef Pär Larsson.

Gratis glass och chans till fina priser i lotterier!
2023-03-03 07:00

I pausen mellan matcherna i morgondagens dubbelevent i Lundenhallen finns två av våra samarbetspartners, Triumf Glass och Coop Trätorget, på plats och bjuder våra besökare på gratis glass och chansen till fina priser i lotterier. 

Helgidrotten inställd kommande helg.
2023-03-02 15:10

Nu på lördag 4:e mars är helgidrotten inställd på grund av utbildning.

 

Öppet som vanligt igen nästa helg.

Bli medlem!
Nyheter från våra lag
Flickor 10/11/12/13, 12/02 16:12 
Pojkar 10/11/12, 09/11 12:15 
Damer Allsvenskan, 25/10 21:56 
Herrar division 2, 24/10 13:23 
Pojkar 07/08, 22/08 08:41 
 
Våra sponsorer