SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Innebandyklubben Göteborg

Bli medlem i Innebandyklubben Göteborg
Bli medlem!
IBK Göteborg går med i Pride-paraden!
2023-05-31 14:36

I år är det idrottstema på West Pride och IBK Göteborg vill tillsammans med våra sponsorer såklart vara med och delta. Föreningen tycker det är viktigt att visa att vi står bakom allas lika värde och rättigheter till en öppen och transparant idrottsrörelse och föreningsliv.

 

För er som vill gå med i paraden samlas vi vid Chalmers parkeringsplats, Gibraltargatan, klockan 12:00 lördagen den 10:e juni. Paraden avgår 13:00 och vi är framme senast 15:00 vid Gustav Adolfs torg där vi avslutar. RF-SISU lånar ut armbindlar och flaggor på plats till dem som vill.

 

Föreningen uppmanar medlemmarna till att delta i paraden.  Ta med dig mamma och pappa, din brorsa och syster, din bästavän eller barnvakt så sluter vi upp bakom våra värdegrunder! Klä dig i föreningenskläder eller regnbågsfärger så gott det går så ses vi där!

Sista Helgidrotten innan sommaren!
2023-05-27 20:12

Ikväll är det sista lördagen som Helgidrotten har öppet innan sommaren.

 

Vi vill tacka alla besökare, personal och samarbetspartners för denna våren och önskar er alla välkomna tillbaka till hösten.

Göteborg Development Camp
2023-05-22 21:46

Nu har vi öppnat upp anmälan för GDC 2023!

 

 

Göteborg Development Camp har varit ett väldigt uppskattat lägerinslag hos våra ungdomar och återkommer även i år. Vi har bokat v31, 31:e juli – 4:e augusti, innan skolan drar igång.

Huvudansvarig för lägret, tillika huvudinstruktör under samtliga innebandypass, är Andréas Pettersson som varit tränare i 15 år, tränat IBK Göteborgs herrlag i 4 år och haft uppdrag för Svenska Innebandyförbundet på Sweden Floorball Youth Camp. Fokus ligger på Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) för spelare.

 

Lägret innehåller:

  • Innebandy med fokus på teknik/individuell utveckling, försvarsmoment och anfallsmoment med en turnering som avslut sista dagen, detta leds av Andréas Pettersson.
  • Målvaktsträning vid 2 tillfällen på ca 1 timma leds av en utbildad målvaktstränare.
  • Lär dig träna rätt med styrka, snabbhet och fys samt knäkontroll för skadeförebyggning leds av elitidrottare.
  • Varje dag innehåller en gruppaktivitet utanför innebandyn.
  • Sista dagen spelas turnering och bjuds på grillat efteråt.
  • Alla får även en T-shirt, storlek väljs på anmälningsblanketten
  • 2 ledare från IBK Göteborg följer med respektive grupp under veckan, hjälper Andréas på innebandyn och anordnar aktiviteter.

Vi kommer köra med 4 träningsgrupper. Pojkar födda 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012 och flickor födda 2010-2012.

 

Till de som är boende på skolan så serveras det frukost, lunch och middag, samt mellanmål.

 

Till alla måltider serveras sallad, hårt bröd och lättdryck.

Alla maträtter är laktosfria. Ev allergier redovisas på anmälningsblanketten.

 

Datum & Tid:

  • Vecka 31, Mån 31/7 - Fre 4/8. Det förekommer både dags- och kvällspass, specifikt schema för varje åldersgrupp kommer att skickas ut efter sista anmälningsdag. För boende är schemat heltäckande.

Info och priser: (sista betalningsdatum är 30/6)

  • IBK Göteborg 1500 kr
  • Boende (helpension) 2500 kr

 

 

Anmälan för medlemmar i IBK Göteborg sker via utskick Sportadmin.

 

Anmälan för Strandby Tornados sker via e-post till kansli@goteborginnebandy.se

Skriv barnets namn samt åldersgrupp. Er anmälan är bekräftad först vid bekräftelsemejl tillbaka.

 

Sista anmälningsdatum är 20:e juni. Vi reserverar oss rätten att ställa in åldersgrupper vid för få anmälningar.

 

Information och frågor maila till IBK Göteborg

E-post: kansli@goteborginnebandy.se

Nytt ledarteam till U16.
2023-05-09 20:02
Andréas Pettersson (t.v.) och Fredrik Röding (t.h.)

IBK Göteborg är glada att kunna presentera ett nytt ledarteam för U-16 (P06-07-08).

 

Andréas Pettersson - Huvudansvarig tränare.

Andréas har över 15 års ledarerfarenhet inom föreningen och hans senaste uppdrag har varit som ansvarig för föreningens herrlag i olika omgångar. Innan dess har han varit ansvarig för årskullarna 90, 94 och 02.

 

Fredrik Röding - Assisterande tränare

Fredrik är en ambitiös ung tränare som under den senaste säsongen var assisterande tränare i U16. Han har en lång gedigen spelarkarriär bakom sig i föreningen.

 

Andréas kommer ha ett utökat ansvar för alla ungdomslagen som sammankallande för sportrådet junior/ungdom med uppdrag att långsiktigt bygga vidare och utveckla svartvita tråden sportsligt. Uppdraget innebär också att utveckla föreningens samarbeten mellan ungdomslagen och eventuellt samverkan mellan föreningar och vara ett bollplank till tränarna i ungdom när det gäller det olika sportsliga utmaningarna.

 

I sportsliga rådet för junior och ungdom kommer Andréas vara sammankallande och där ingår ledare från JAS och U16 samt vår idrottsutvecklare. Rådet skall jobba långsiktigt och utveckla ungdoms- och juniorverksamheten i föreningen.

Valborgsfirande!
2023-04-28 21:13

Som vanligt deltar Göteborg Innebandy i arrangemanget kring valborgsmässofirandet vid Härlanda Tjärn.

 

Varmt välkomna att fira Valborg med oss på söndag från 17:00.

Göteborg Innebandy har valt att inte anmäla sitt allsvenska damlag till seriespel kommande säsong
2023-04-26 19:33

Göteborg Innebandy har valt att inte anmäla sitt allsvenska damlag till seriespel inför säsongen 2023/2024.

 

Anledningen till beslutet är att kostnaderna för att bedriva ett allsvenskt damlag är för höga, samtidigt som föreningen inte ännu har möjligheten att lyfta upp spelare från sina egna led.

 

Föreningen kommer fortsätta satsa på att bygga en stark grund med våra flicklag och damerna i division 2.

Ordförande Niklas Sjöström utvecklar styrelsens beslut och framtiden för föreningen:

 

"-Det har inte varit ett lätt beslut för styrelsen att ta, och vi vet att vi gör många besvikna genom att ta detta beslut. Men ska föreningen kunna leva vidare och satsa på barn, ungdomar och juniorer, så är detta den enda möjligheten då vi ser att det kommer vara omöjligt för oss att dra in det ekonomiska underskott som ett allsvenskt lag innebär."

 

"-Göteborg Innebandy har en ganska unik inriktning där barn och ungdomar inte ska tvingas sälja lotter och liknande för att finansiera seniorlagens ekonomi. Vi försöker samtidigt hålla nere medlemsavgifterna så lågt det bara går för att alla ska få chansen att vara med i vår förening."

 

Niklas fortsätter:


"-Vi kunde även se framåt att även om vi kämpade hårt med ekonomin och kanske klarat 1 år till i Allsvenskan, så hade vi aldrig klarat av det nya seriesystemet och serieindelningen som sker inför säsongen 2024/2025. Så för att se till hela föreningens olika verksamheter och lag så såg vi ingen annan utväg än att tacka nej till spel i damallsvenskan säsongen 2023/2024."

 

Göteborg Innebandy riktar ett stort tack till alla spelare och ledare som verkligen kämpat i föreningens färger under åren och önskar de som väljer att lämna föreningen lycka till.

Bli medlem!
Nyheter från våra lag
Innebandydagis, 02/05 21:06 
Pojkar 07/08, 05/04 16:45 
Flickor 10/11/12/13, 12/02 16:12 
Pojkar 10/11/12, 09/11 12:15 
 
Våra sponsorer